Linda Swaan

Over mij en mijn werkwijze
Ik luister zonder oordeel en faciliteer het proces waarin jijzelf ontdekkingen doet die helpend zijn

Zonder oordeel met oprechte aandacht

Sinds 2018 heb ik mijn eigen coaching en
counseling praktijk

Mijn naam is Linda Swaan geboren in 1978. Sinds 2018 heb ik mijn eigen coaching en counseling praktijk in Hilversum voor zowel particulieren als bedrijven. Mijn jarenlange ervaring als ergotherapeut in de revalidatie vormde het begin van mijn loopbaan. In 2007 kreeg ik te maken met een burn-out en maakte ik een grote persoonlijke verandering door. Sindsdien heb ik me bezig gehouden met coaching, counseling en mindfulness. Vele mooie mensen heb ik mogen helpen. Ik ervaar het als een voorrecht om betrokken te zijn bij een moeilijke fase in iemands leven. Ik weet dat mensen naast pijn ook goud in handen hebben op het moment dat ze vastlopen. Dat vastlopen is een mogelijkheid om als mens te groeien, dichter bij jezelf te komen en daarmee voller in het leven te gaan staan.

Mijn opleiding tot coach / counselor volgde ik bij Insight International: een wereldwijde gemeenschap van counselors en trainers die zich bezighouden met het menselijk welzijn. Insight Focused neuroTherapie is een methode die mij op het lijf geschreven is. Scholing in de Method of Levels heeft mijn werkwijze completer gemaakt. Alert zijn in het hier en nu, alles is welkom en alles krijgt dezelfde bejegening.

Een proces waarin je zelf ontdekkingen doet

Hoe ga ik te werk?

Ik luister zonder oordeel en faciliteer het proces waarin jijzelf ontdekkingen doet die helpend zijn in het probleem waar je mee zit. Ik help je om je aandacht in het hier en nu te blijven richten op het onderwerp waar jij naar wilt kijken. Jij uit je over wat je in het huidige moment ervaart. Dat kan pratend, schrijvend, lichaamsgericht, beeldend of muzikaal. Alle gevoelens en gedachten die zich aandienen krijgen ruimte, aandacht en erkenning. Op deze manier wordt jouw zelfhelende vermogen aangesproken. Er komen als vanzelf nieuwe inzichten op die verandering brengen. Een intakegesprek is niet nodig. Je kunt direct aan de slag met jouw onderwerp.

Insight Focused neuroTherapy

Met IFnT wordt je uitgenodigd om je aandacht op het probleem te richten terwijl je in het hier en nu blijft, op een vriendelijke manier, zonder oordeel over wat je waarneemt. Als coach help ik je, je aandacht te blijven richten op wat er naar voren komt ‘in het hier en nu’. Zo krijgt wat op de achtergrond aanwezig is ruimte om onder je aandacht te komen. Dit verbreed je kijk op het probleem. Je gaat meerdere en vaak nieuwe kanten zien. Met deze bredere kijk hebben je hersenen de mogelijkheid zich te reorganiseren. Dat heeft direct invloed op hoe je je voelt, denkt en gedraagt. Je krijgt nieuwe inzichten, ervaart minder stress en meer veerkracht. Er ontstaat blijvende verandering. IFnT maakt gebruik van mindfulness gecombineerd met neurowetenschappelijke inzichten. Meer over de achtergrond van Insight Focused neuroTherapy:
insight-international.org

Method of
Levels

De Method of Levels gaat er vanuit dat mensen meestal zelf de kennis in huis hebben voor het oplossen van hun psychische problemen. Ze zien echter geen uitweg omdat ze hun pijnlijke gevoelens en gedachten het liefst zoveel mogelijk uit de weg gaan en er daardoor minder goed zicht op hebben. Het doel van de Method of Levels is om alle kanten van een probleem zo gedetailleerd mogelijk onder de aandacht te brengen zodat er steeds meer emotioneel inzicht en verwerking komt. De coach houdt de aandacht van de client steeds zo dicht mogelijk bij het onderwerp door er voortdurend vragen over te stellen. Dit maakt dat je een helicopterview krijgt; je gaat je problemen vanuit een hoger niveau voelen, zien en begrijpen (vandaar de ‘levels’). Je ontdekt de kern waar het om draait en dingen vallen op hun plaats. Met deze inzichten wordt het mogelijk te zien hoe je het zelfstandig verder aan kunt pakken. Door met de Method of Levels te werken ontstaat er helderheid en harmonie. Meer over de achtergrond van de Method of Levels: methodoflevels.nl

{

Reacties van klanten

“Ik heb Linda ervaren als een integer persoon met een open houding. Dit heeft er bij mij voor gezorgd dat ik me op mijn gemak voelde en me makkelijk kon openstellen op zoek naar de antwoorden op de vragen die me bezighielden. Door de gesprekken met Linda kreeg ik nieuwe verhelderende inzichten over het nu en het verleden. Het gaf me dat zetje dat ik nodig had in mijn persoonlijke ontwikkeling en groei. Ik ben Linda dankbaar dat ik door haar heb mogen ervaren dat gevoelens en emoties er mogen zijn, maar dat ze mij niet langer belemmeren.”

“Open, oprechte en warme coach / counselor! Je kunt zelf worden geconfronteerd met pijnlijke zaken, en Linda vergt geen oordeel, blijft bij zichzelf terwijl ze in jouw eigen proces ondersteunend naast / bij je blijft. Ze heeft mij geleerd problemen en klachten op een andere manier dan cognitief of emotioneel te benaderen. Dit is een hele fijne en effectieve methode die ik nu zelf toepas als ik ergens tegenaan loop..”

“Je hebt een boel los weten te maken op een manier waarop ik er zelf op een goede manier mee verder kan.”

Neem vrijblijvend contact op