Op 27/ 28 maart en 18 april organiseert Laura Hudepohl samen met Linda Swaan de driedaagse cursus ‘Gesprekspartner zijn’. 

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die gesprekken voert met een ander en bij zichzelf denkt: ‘dat kan beter’. Wanneer heeft de ander werkelijk iets aan een gesprek? Wat doe je allemaal in een gesprek? Wat werkt hiervan wel en wat niet? Daarmee gaan we praktisch aan de slag. Je leert hoe je een goede gesprekspartner bent, gebaseerd op de Method of Levels (MOL), Perceptual Control Theory (PCT) en de aanvullingen van Ger Schurink. Je krijgt een andere kijk op hoe wij als mensen werken, wat psychisch lijden is in de kern en hoe je daar uit komt. 

In de cursus pakken we de kern van waarom wat voor therapie dan ook werkt en zetten we dit direct en concreet in tijdens een gesprek (en meer ook niet!). Je leert hoe je een gelijkwaardig gesprek voert (van mens tot mens) zonder de ander in de weg te zitten. Het gevolg hiervan is dat de persoon met wie je praat zelf tot inzichten komt waar hij/zij mee verder kan. Daarnaast gaan we in op wat er gebeurt bij jezelf terwijl je een gesprek voert; wat doe je hiermee en hoe kun je dit gebruiken tijdens een gesprek? 

Deze cursus is laagdrempelig voor een ieder die vaak gesprekken voert met mensen en zich graag wil ontwikkelen hierin. Voor een meer academische benadering verwijzen we naar de cursus Method of Levels van Ger Schurink (20/21 maart en 17 april www.methodoflevels.nl)

  • Datum:  27/28 maart en 18 april 2023 
  • Tijd:  9:30 – 16:30
  • Locatie: Integratief Gezondheidscentrum De Ruimte, Overlekergouw 1, Broek in Waterland
  • Kosten: €550,-
  • Aanmelding & informatie: www.gesprekspartnerzijn.nl of mail naar laura.hudepohl@gmail.com (tel. 06-49996292)

Zomer- en najaarscursus op: 12/13 juni en 3 juli 2023 en  18/19 september en 9 oktober 2023 (€600,-)