Herken je dat je in een gesprek graag van waarde wilt zijn voor de ander? Vanuit deze wens reageren we vaak met het tonen van begrip, het geven van advies of het delen van herkenning. We proberen te begrijpen wat er aan de hand is zodat we de ander kunnen helpen een oplossing te vinden. 

Maar wist je dat je als gesprekspartner veel waardevoller bent als je niet direct reageert vanuit jou en de ruimte en aandacht geeft aan datgene wat er bij de ander speelt. Zo kan de ander zich vrijelijk uiten en hierdoor meer ontdekken wat er speelt. Wanneer je meer begrijpt van hoe wij als mensen werken in de kern zal het makkelijker worden om vanuit een ander perspectief het gesprek aan te gaan. Dit is precies wat je in de workshop en driedaagse cursus ‘Gesprekspartner zijn’ leert. 

We gaan zoveel mogelijk praktisch aan de slag, waarbij je ervaart en ziet hoe het is om op een andere manier benadert te worden. Je zult ontdekken hoe we de natuurlijke neiging om advies te geven en oplossingen te bieden kunnen veranderen door zo dicht mogelijk bij de directe ervaring van de ander te blijven. Je krijg praktische handvaten waarmee je deze manier van gesprekken voeren bij kinderen, jongeren en andere mensen om je heen kunt toepassen.

Meer informatie en aanmelden: www.gesprekspartnerzijn.nl